第一章 单元测试

1、单选题:
Which of the following is NOT a commonly used dosage form for TCM external treatment?( )
选项:
A:Powder medicine
B:Syrup
C:Tincture
D:Plaster
答案: 【Syrup

2、单选题:
What are the advantages of distinctive therapies of TCM?( )
选项:
A:Simple,easy to operate,low cost,effective with quick action
B:Difficult,time-consuming,high cost
C:Ineffective,unsafe,unreliable
D:Complex,expensive,slow
答案: 【Simple,easy to operate,low cost,effective with quick action

3、单选题:
Who is referred to as the"Master of Great External Treatment"in the history of TCM?( )
选项:
A:Hua Tuo
B:Bian Que
C:Wu Shiji
D:Li Shizhen
答案: 【Wu Shiji

4、单选题:
Which of the following is NOT a method of TCM external treatment?( )
选项:
A:Massage
B:Moxibustion
C:Acupuncture
D:Homeopathy
答案: 【Homeopathy

5、单选题:
Which of the following is NOT a characteristic of TCM external treatment?( )
选项:
A:Directly reaches the lesion site
B:Multi-route of medication
C:Limited to a few types of diseases
D:Wide range of indications,less contraindication
答案: 【Limited to a few types of diseases

6、单选题:
What is the advantage of using a suppository in TCM external treatment?( )
选项:
A:Limited application
B:High cost and low effectiveness
C:Slow drug release
D:Lasting drug effect and faster absorption than oral administration
答案: 【Lasting drug effect and faster absorption than oral administration

7、单选题:
Who is the author of Pharmaceuticals Study Rhythmical Prose?( )
选项:
A:Zhang Zhongjing
B:Wu Shiji
C:Li Shizhen
D:Cheng Pengcheng
答案: 【Wu Shiji

8、多选题:
What are the main mechanisms of action for TCM external treatment methods?( )
选项:
A:Meridian transmission
B:Skin penetration
C:Mucous membrane absorption
D:Oral administration
答案: 【Meridian transmission;
Skin penetration;
Mucous membrane absorption

9、判断题:
The external treatment of traditional Chinese medicine can be applied to various parts of the body,including the skin,acupuncture points,and five senses.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【

10、判断题:
The Compendium of Materia Medica recorded over 400 kinds of diseases treated with external treatment methods.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【

第二章 单元测试

1、单选题:
What is the primary method of stimulating the navel in navel therapy?( )
选项:
A:Oral Medication
B:Intravenous Injection
C:Massage
D:Moxibustion
答案: 【Moxibustion

2、单选题:
From which perspective is the navel considered the"golden spot"of the human body?( )
选项:
A:Qigong Theory
B:Meridian and Collateral Theory
C:Modern Medical Theory
D:Mathematical Theory
答案: 【Mathematical Theory

3、单选题:
What is the main pathogenesis of diarrhea in Traditional Chinese Medicine?( )
选项:
A:Lung yin deficiency
B:Heart blood stasis
C:Liver qi stagnation
D:Spleen deficiency and dampness excess
答案: 【Spleen deficiency and dampness excess

4、单选题:
What is the main function of the navel in the context of the Book of Changes and TCM gasification theory?( )
选项:
A:It is the center of blood circulation.
B:It is the total pivot of yin-yang gasification of the human body.
C:It is the central hub for the nervous system.
D:It is the primary site for respiratory function.
答案: 【It is the total pivot of yin-yang gasification of the human body.

5、多选题:
Among the methods of treating constipation through navle therapy, the correct are ( )
选项:
A:The navel steaming method can also be used,and it can be carried out 1-2 times a week.
B:The navel therapy bag can be prepared and the medicine is changed every 1-2 months.
C:The prescription contains drugs that can relax the bowels and promote qi circulation, such as mirabilite,rhubarb,and immature bitter orange.
D:The medicine is made into a paste with honey and applied to the navel, and the dressing is changed every day.
答案: 【The navel steaming method can also be used,and it can be carried out 1-2 times a week.;
The navel therapy bag can be prepared and the medicine is changed every 1-2 months.;
The prescription contains drugs that can relax the bowels and promote qi circulation, such as mirabilite,rhubarb,and immature bitter orange.

6、多选题:
Which medical book laid the theoretical foundation for navel therapy?( )
选项:
A:Difficulty Sutra
B:Qianjin Prescription
C:A-B Classic of Acupuncture and Moxibustion
D:Inner Canon of Huangdi
答案: 【Difficulty Sutra;
Inner Canon of Huangdi

7、多选题:
The mechanism of action of navel therapy includes the following aspects:( )
选项:
A:Corrosive effect of the drug on the skin
B:Stimulating and regulating effects of acupoints
C:Direct effect of the drug after absorption
D:Destructive effect on the function of internal organs
答案: 【Stimulating and regulating effects of acupoints;
Direct effect of the drug after absorption

8、多选题:
The contraindications of navel therapy include the following:( )
选项:
A:Hypersensitivity of the skin,infectious skin diseases,and tumor(mass/lump)in and around the navel,infection and ulceration of the navel
B:Schizophrenia,convulsion,highly neurotic patients,and noncooperationists
C:Chronic diarrhea,constipation
D:Acute severe illness,contagious diseases,severe heart disease,and heart failure
答案: 【Hypersensitivity of the skin,infectious skin diseases,and tumor(mass/lump)in and around the navel,infection and ulceration of the navel;
Schizophrenia,convulsion,highly neurotic patients,and noncooperationists;
Acute severe illness,contagious diseases,severe heart disease,and heart failure

9、判断题:
When using the herbs-isolated navel moxibustion method to treat dysmenorrhea, the drugs and moxibustion can play the role of warming the channels and clearing collaterals, promoting blood circulation and qi and relieving pain, and have a good effect on all types of dysmenorrhea.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、判断题:
If a pregnant woman is not treated for pregnancy diseases, the operator should apply navel therapy cautiously( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【