2025知到答案 研究生医学英语(齐齐哈尔医学院) 最新智慧树满分章节测试答案
绪论 单元测试
1、判断题:
In this course, we study some medical terms in five human body systems, they are cardiovascular system, sensory system, respiratory system, digestive system and nervous system. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
第一章 单元测试
1、判断题:
Glaucoma always causes pain and redness in the eye. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
2、判断题:
The optic nerve carries visual signals from the retina to the brain. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
3、判断题:
The tympanic membrane is part of the inner ear. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】
4、判断题:
The semicircular canals are involved in hearing. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】
5、判断题:
"Audiometry" is a test for visual acuity. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】
6、单选题:
Which of the following is part of the upper respiratory system?( )
选项:
A:Bronchi
B:Lungs
C:Alveoli
D:Larynx
答案: 【Larynx】
7、单选题:
What suffix is used to indicate a smaller or lesser version of something in medical terminology? ( )
选项:
A:-al
B:-ole
C:-ous
D:-oid
答案: 【-ole】
8、多选题:
Which diseases are related to the respiratory system as mentioned in the text?( )
选项:
A:Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD)
B:Pneumonia
C:Diabetes
D:Tuberculosis
E:Lung Cancer
答案: 【Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD);
Pneumonia;
Tuberculosis;
Lung Cancer】
9、多选题:
What are the typical symptoms of pneumonia according to the text?( )
选项:
A:Difficulty breathing
B:Fever
C:Chills
D:Cough
答案: 【Difficulty breathing;
Fever;
Chills;
Cough】
10、判断题:
The word "respiratory" refers only to the act of breathing in.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
11、单选题:
Most veins carry deoxygenated blood from the tissues back to the heart; exceptions are( ).
选项:
A:the pulmonary and the umbilical veins
B:the great saphenous and the basilic veins
C:the pulmonary and the coronary veins
D:The brachial and radial veins
答案: 【the pulmonary and the umbilical veins】
12、单选题:
Bicuspid valve (valve with two cusps) is also called ( ) in English.
选项:
A:semilunar valve
B:tricuspid
C:aortic valve
D:mitral valve
答案: 【mitral valve】
13、多选题:
Components of cardiovascular system include ( ).
选项:
A:Pulmonary artery
B:Blood vessel
C:Blood
D:Heart
答案: 【Blood vessel;
Blood;
Heart】
14、多选题:
Two common congenital heart diseases are __________.( )
选项:
A:atrial septal defect
B:coronary artery disease
C:ventricular septal defect
D:coronary heart disease
答案: 【atrial septal defect;
ventricular septal defect】
15、判断题:
The size of the heart is normally slightly smaller than a clenched fist.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
16、单选题:
The time for food to completely clear the stomach depends on the amount of food( ).
选项:
A:digested
B:congested
C:suggested
D:ingested
答案: 【ingested】
17、判断题:
Pyrosis also called GERD, is a warm or burning sensation felt behind the sternum and radiating upward.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
18、判断题:
The first portion of the small intestine is jejunum. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
19、多选题:
The sources of blood supply in liver are ( )
选项:
A:partially oxygenated blood from the large portal vein
B:fully oxygenated blood from the hepatic artery
C:oxygenated blood from the heart
D:oxygenated blood from the right ventricle
答案: 【partially oxygenated blood from the large portal vein;
fully oxygenated blood from the hepatic artery】
20、多选题:
The pancreas produces important digestive enzyme precursors that are transmitted into the small intestine and at least two hormones that are important in the regulation of carbohydrate metabolism.The pancreas is ( ) .
选项:
A:thyroid gland
B:exocrine gland
C:endocrine gland
D:salivary gland
答案: 【exocrine gland;
endocrine gland】
第二章 单元测试
1、单选题:
According to Reading Skill 1, when using research questions to focus on relevant information in a text, what should you do before reading? ( )
选项:
A:Think of research questions, look at headings, etc., and decide how to record information.
B:Read the whole text quickly.
C:Highlight all the sentences in the text.
D:Write a summary of the text.
答案: 【Think of research questions, look at headings, etc., and decide how to record information.】
2、单选题:
When developing ideas in a paragraph as mentioned in Reading Skill 2, what do discourse markers like "but" and "however" mainly do? ( )
选项:
A:They are used to start a new paragraph.
B:They show the writer's attitude towards the information.
C:They have no specific function.
D:They introduce contrasts or additional information.
答案: 【They introduce contrasts or additional information.】
3、单选题:
According to Reading Skill 3,, when locating key information in complex sentences in medical literature, which of the following strategies is the most effective to identify the main idea? ( )
选项:
A:Counting the number of words in the sentence.
B:Looking for the longest word in the sentence.
C:Focusing on the punctuation marks at the end of the sentence.
D:Identifying the main clause which usually contains the main subject and verb.
答案: 【Identifying the main clause which usually contains the main subject and verb.】
4、单选题:
According to Reading Skill 4, which of the following is a characteristic of a fact in medical literature? ( )
选项:
A:It is supported by data from experiments, clinical trials, etc.
B:It is a subjective statement.
C:It is often used in persuasive writing.
D:It reflects individual beliefs.
答案: 【It is supported by data from experiments, clinical trials, etc.】
5、单选题:
In Reading Skill 5, when dealing with a medical text structured as "problem - and - solution", what should readers do? ( )
选项:
A:Identify the problems, evaluate the proposed solutions, and consider alternative approaches.
B:Just remember the problems and ignore the solutions.
C:Only focus on the proposed solutions without considering the problems.
D:Try to rewrite the problems in a more complex way.
答案: 【Identify the problems, evaluate the proposed solutions, and consider alternative approaches.】
