第一章 单元测试

1、单选题:
What is the first surgical monograph?( )
选项:
A:Treatise on Febrile and Miscellaneous Disease
B:Classic of Acupuncture and Moxibustion
C:Prescription by Liu Juanzi
D:Handbook of Prescription for Emergency
答案: 【Prescription by Liu Juanzi

2、单选题:
Which book first embodied the combination of external treatment with meridians, collaterals and acupuncture points?( )
选项:
A:Compendium of Materia Medica
B:Classic of Acupuncture and Moxibustion
C:Prescription by Liu Juanzi
D:Handbook of Prescription for Emergency
答案: 【Compendium of Materia Medica

3、单选题:
What is The first must-read book for the study of external treatment?( )
选项:
A:Compendium of Materia Medica
B:Handbook of Prescription for Emergency
C:Liyue Pianwen
D:Prescription by Liu Juanzi
答案: 【Liyue Pianwen

4、多选题:
Which of the following belongs to the characteristics of Medicine external treatment?( )
选项:
A:It has many therapeutic methods and mult-route of medication
B:Safe use, quick effect
C:Cheap and effective, easy to promote
D:Wide range of indications, less contraindication
答案: 【It has many therapeutic methods and mult-route of medication;
Safe use, quick effect;
Cheap and effective, easy to promote;
Wide range of indications, less contraindication

5、多选题:
Which of the following belongs to the characteristics of clinical drug use of external treatment with medicines?( )
选项:
A:Expensive and effective
B:treatment according to syndrome differentiation
C:Multipurpose heating
D:Raw, fragrant, fierce, strong smell
答案: 【treatment according to syndrome differentiation;
Multipurpose heating;
Raw, fragrant, fierce, strong smell

6、多选题:
Which of the following belongs to the principles of acupuncture point selection?( )
选项:
A:Local point selection
B:Nearby point selection
C:Distal point selection
D:point selection based on syndrome differentiation
答案: 【Local point selection;
Nearby point selection;
Distal point selection;
point selection based on syndrome differentiation

7、判断题:
Eye acupuncture, ear acupuncture, tongue acupuncture, hand acupuncture and other micro-acupuncture system can diagnose and treat systemic diseases.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【

8、判断题:
The external treatment with nasal, eye, oral and anterior and posterior Yin as the route of administration has been mostly absorbed from mucous membrane. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、判断题:
There are many forms of Chinese patent medicine for external use, commonly used powder medicine, paste, liquor and patch and other forms For clinical application.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、判断题:
All Chinese patent medicine for external use can be taken orally.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

第二章 单元测试

1、单选题:
Which of the following is the basic pathogenesis of diarrhea?( )
选项:
A:pulmonary disorder
B:disorder of wei qi and the dispersing and descending function of lung
C:insufficiency of the spleen with overabundance of dampness, separating clear and excreting turbid, and conduction dysfunction
D:the adverse rising of stomach Qi.
答案: 【insufficiency of the spleen with overabundance of dampness, separating clear and excreting turbid, and conduction dysfunction

2、单选题:
Which of the following is the basic pathogenesis of hiccup?( )
选项:
A:the adverse rising of stomach Qi.
B:pulmonary disorder
C:the good and evil fight, or the body of Yang heat Qi sheng
D:disorder of wei qi and the dispersing and descending function of lung
答案: 【the adverse rising of stomach Qi.

3、单选题:
Which of the following is the basic pathogenesis of emesis?( )
选项:
A:disorder of wei qi and the dispersing and descending function of lung
B:the adverse rising of stomach Qi.
C:pulmonary disorder
D:stomach Qi rising and adverse rising of stomach Qi
答案: 【stomach Qi rising and adverse rising of stomach Qi

4、单选题:
Where is The disease location of Insomnia?( )
选项:
A:Liver
B:kidney
C:Heart
D:Brain
答案: 【Heart

5、多选题:
Which of the following belongs to the therapeutic methods for hyperpyrexia?( )
选项:
A:Nasal drip
B:Sole center therapy
C:Bleed the tip of the ear
D:Cutaneous scraping therapy
答案: 【Nasal drip;
Sole center therapy;
Bleed the tip of the ear;
Cutaneous scraping therapy

6、多选题:
What are the TCM (Traditional Chinese Medicine) syndrome patterns of diarrhea included?( )
选项:
A:hysteresis intestines and stomach
B:deficiency of spleen and stomach
C:intestinal relieving hot and humid
D:exuberance of interior dampness
答案: 【hysteresis intestines and stomach;
deficiency of spleen and stomach;
intestinal relieving hot and humid;
exuberance of interior dampness

7、判断题:
Cold, also known as coryza or "common cold", is a common external disease characterized by nasal obstruction, runny nose, aversion to cold and fever, cough, headache, general malaise, and so on.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、判断题:
"Cough (Sou)" refers to with sound without phlegm; "Cough (Ke)" refers to with phlegm without sound.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【

9、判断题:
Cause of cough can be divided into two categories: external sensation and internal injury. The lung was invaded by the six external factors which cause diseases; Internal injury cough is a result that the dysfunction of the viscera affects the lungs.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、判断题:
If the Stomachache potential is mild, and pressing the pain point is preferred, and empty abdominal pain is very serious, then the pain would be reduced after taking food, it could be empirical syndrome.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【