2025知到答案 学术英语(中国石油大学(华东)) 最新智慧树满分章节测试答案
绪论 单元测试
1、单选题:
Which of the following is a discourse marker signaling a main idea?( )
选项:
A:“In conclusion...”
B:“The main point is...”
C:“For instance...”
D:“By the way...”
答案: 【“The main point is...”】
2、单选题:
What is the primary purpose of focusing on the main idea in academic listening?( )
选项:
A:To practice word-by-word translation
B:To memorize every detail of the speech
C:To take verbatim notes
D:To distinguish major vs. minor information
答案: 【To distinguish major vs. minor information】
3、多选题:
How can repetition help capture main ideas?( )
选项:
A:It shows the speaker’s opinion
B:It signals important points to note
C:It indicates irrelevant information
D:It highlights key concepts
答案: 【It signals important points to note;
It highlights key concepts】
4、判断题:
Speakers usually speed up when delivering unimportant details.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
5、判断题:
In academic lectures, main ideas are usually delivered quickly to save time.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
第一章 单元测试
1、单选题:
Which THREE tools does the lesson recommend using to quickly understand an academic paper?( )
选项:
A:Keywords, Acknowledgments, Appendix
B:Title, Abstract, Keywords
C:Introduction, Figures, References
D:Conclusion, Tables, Author List
答案: 【Title, Abstract, Keywords】
2、单选题:
Which of the following is NOT one of the academic paper types mentioned in the lesson?( )
选项:
A:Methodology Paper
B:Research Paper
C:Case Study
D:Review Paper
答案: 【Case Study】
3、单选题:
In the IMRaD structure of an academic paper, which section directly follows the Methods section?( )
选项:
A:Conclusion
B:Results
C:Discussion
D:Introduction
答案: 【Results】
4、判断题:
According to the lesson, you should always read an entire academic paper from start to finish before deciding if it’s useful.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
5、判断题:
The Discussion section of the IMRaD structure primarily focuses on interpreting the results rather than reiterating the research methods and procedures. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
第二章 单元测试
1、多选题:
Academic writing is writing which communicates ideas, information, and research to the wider academic community. Which of the following are forms of academic writing?( )。
选项:
A:research papers
B:project reports
C:science fiction
D:dissertations
答案: 【research papers;
project reports;
dissertations】
2、单选题:
Any long sentences used in academic writing must be carefully controlled and not just amount to a string of loosely connected words and phrases.( )
选项:
A:False.
B:True.
答案: 【True.】
3、单选题:
Conceptual papers document the process and outcome of a study aimed at assessing whether there is empirical support for one or more hypotheses.( )
选项:
A:True
B:False
答案: 【False】
4、多选题:
The IMRD layout is a fundamental system that is the basis of all scientific papers, that is, the relevant sections representing the acronym are their compulsory parts, which are( ).
选项:
A:Methodology
B:Introduction
C:Discussion
D:Results
答案: 【Methodology;
Introduction;
Discussion;
Results】
5、单选题:
Plagiarism is a form of intellectual dishonesty or theft, the practice of using or copying someone else’s idea or work without giving the person credit.( )
选项:
A:False
B:True
答案: 【True】
