2026知到答案 Oral Sciences 2(山东大学) 最新智慧树满分章节测试答案
第一章 单元测试
1、单选题:
Which of the following is NOT a category of non–plaque-induced gingival diseases?( )
选项:
A:Genetic/developmental disorders
B:Specific infections
C:Reactive processes
D:Drug-induced hyperplasia
答案: 【Drug-induced hyperplasia】
2、单选题:
Hereditary gingival fibromatosis (HGF) is primarily characterized by:( ).
选项:
A:Fibrous enlargement of gingiva with autosomal inheritance
B:Association with vitamin C deficiency
C:Rapid onset of gingival necrosis
D:Severe bleeding on probing
答案: 【Fibrous enlargement of gingiva with autosomal inheritance】
3、单选题:
Which bacterium is strongly associated with necrotizing ulcerative gingivitis (NUG)?( )
选项:
A:Porphyromonas gingivalis
B:Lactobacillus spp
C:Streptococcus mutans
D:Fusobacterium and Treponema denticola
答案: 【Fusobacterium and Treponema denticola】
4、单选题:
What is the primary treatment for hereditary gingival fibromatosis?( )
选项:
A:Fluoride application
B:Systemic corticosteroids
C:Antibiotic therapy
D:Surgical removal of enlarged tissue
答案: 【Surgical removal of enlarged tissue】
5、多选题:
Non–plaque-induced gingival diseases include: (Select all that apply)( ).
选项:
A:Drug-induced gingival enlargement
B:Hereditary gingival fibromatosis
C:Chronic hyperplastic gingivitis
D:Plasma cell gingivitis
答案: 【Hereditary gingival fibromatosis;
Plasma cell gingivitis】
第二章 单元测试
1、单选题:
Obstructive asphyxia can result from:( ).
选项:
A:Foreign body in the trachea
B:Inhaling blood into the alveoli
C:Swelling compressing the airway
D:Both A and C
答案: 【Both A and C】
2、单选题:
What is the first step in treating obstructive asphyxia caused by a fallen tongue?( )
选项:
A:Endotracheal intubation
B:Tracheotomy
C:Administering oxygen
D:Pulling the tongue forward
答案: 【Pulling the tongue forward】
3、单选题:
Compression of the facial artery for hemostasis is performed at the:( ).
选项:
A:Temporal fossa
B:Front of the tragus
C:Anterior edge of the masseter muscle
D:Sixth cervical vertebra
答案: 【Anterior edge of the masseter muscle】
4、单选题:
A tooth dislocation where the tooth is driven into the alveolar bone is called:( ).
选项:
A:Lateral luxation
B:Partial dislocation
C:Embedded dislocation
D:Complete dislocation
答案: 【Embedded dislocation】
5、多选题:
Which of the following are characteristics of oral and maxillofacial trauma due to anatomical features?( )
选项:
A:Maxillofacial bones are fused with the skull, increasing craniocerebral injury risk.
B:Rich blood supply increases the risk of hemorrhage and hematoma.
C:Teeth presence aids in fracture diagnosis but may cause malocclusion.
D:Salivary gland injuries can lead to sialosyrinx and sensory disorders.
答案: 【Maxillofacial bones are fused with the skull, increasing craniocerebral injury risk.;
Rich blood supply increases the risk of hemorrhage and hematoma.;
Teeth presence aids in fracture diagnosis but may cause malocclusion.;
Salivary gland injuries can lead to sialosyrinx and sensory disorders.】
本门课程剩余章节答案为付费内容
支付后可长期查看
有疑问请添加客服QQ:2025479448反馈
购买期末请+QQ:2025479448
如遇卡顿看不了请换个浏览器即可打开
请看清楚了再购买哦,电子资源购买后不支持退款哦
