第一章 单元测试

1、单选题:
图样上标注的尺寸应是机件的( )尺寸, 与所采用的比例( )关。
选项:
A:实际、无
B:图形、无
C:实际、有
D:图形、有
答案: 【实际、无

2、单选题:
The size of A3 paper is( )
选项:
A:420×297mm
B:97×210mm
C:420×594mm
D:297×594mm
答案: 【420×297mm

3、单选题:
The dimensions indicated on the drawing should be the ( ) dimensions of the part, Is it related to the drawing scale used? ( )
选项:
A:graphics, none
B:actual, available
C:actual, none
D:graphics, with
答案: 【actual, none

4、单选题:
The graphics in the drawing can only express the shape of the part, and the true size of the part should be based on the ( ) indicated on the drawing.
选项:
A:technical requirements
B:ratio
C:text description
D:dimensions
答案: 【dimensions

5、单选题:
The top view is the view obtained by ( )
选项:
A:projected from front to back
B:projected from left to right
C:Right to Left Projection
D:projection from top to bottom
答案: 【projection from top to bottom

第二章 单元测试

1、单选题:
是传动轴上键槽的宽度,这个宽度最大值是( )。
选项:
A:6.018
B:6.00
C:6.18
D:6
答案: 【6

2、单选题:
机械图样中, 对称中心线和轴线用( )画出。
选项:
A:虚线
B:点画线
C:双点画线
D:细实线
答案: 【点画线

3、单选题:
三视图采用的投影方法为( )。
选项:
A:斜投影
B:正投影
C:中心投影法
D:平行斜投影
答案: 【正投影

4、单选题:
与三视图对应的立体示意图,正确的是 ( )

选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【

5、单选题:
根据给定的主、俯视图,正确的左视图为( )

选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【