第一章 单元测试

1、多选题:
The major theories of TCM include________. ( )
选项:
A:the theories of five elements (Wu Xing)
B:the theories of qi and blood
C:the theories of yin-yang
D:the theories of zang-fu organ
答案: 【the theories of five elements (Wu Xing);
the theories of qi and blood;
the theories of yin-yang;
the theories of zang-fu organ

2、判断题:
Li Dongyuan holds the opinion that yang is ever excessive while yin is ever in deficiency. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【

3、多选题:
Which of the following are features of yang? ( )
选项:
A:bright
B:active
C:ascending
D:stasis
答案: 【bright;
active;
ascending

4、单选题:
Anything that has the function or property of ________ is attributed to wood. ( )
选项:
A:clearing, descending, astringing
B:generating, holding, receiving
C:growing, developing, flourishing
D:warmth, heat, ascending
答案: 【growing, developing, flourishing

5、多选题:
Application of yin-yang theory in Chinese medicine includes ________. ( )
选项:
A:to guide treatment of disease
B:to explain pathological changes
C:to guide clinical diagnosis
D:to explain physiological function
答案: 【to guide treatment of disease;
to explain pathological changes;
to guide clinical diagnosis;
to explain physiological function

第二章 单元测试

1、多选题:
What are the functions of qi? ( )
选项:
A:warming
B:propelling
C:fixating
D:defending
答案: 【warming;
propelling;
fixating;
defending

2、单选题:
The pivot of the rise and fall of qi is ________. ( )
选项:
A:liver, lungs
B:spleen, stomach
C:lung, kidney
D:liver, heart
答案: 【lung, kidney

3、单选题:
Where is the handover for the three hand yang channels and the three foot yang channels? ( )
选项:
A:the chest
B:shoulder department
C:the face
D:the limbs
答案: 【the face

4、单选题:
Which of the following is NOT TURE about the functions of meridians? ( )
选项:
A:communicating
B:integrating
C:transporting
D:defending
答案: 【defending

5、单选题:
According to the order of the twelve meridians, the small intestine channel is filled in ________.( )
选项:
A:sanjiao meridian
B:gallbladder meridian
C:bladder meridian
D:heart meridian
答案: 【bladder meridian