2025知到答案 啤酒英语(青岛工程职业学院) 最新智慧树满分章节测试答案
第一章 单元测试
1、单选题:
In the Chinese character “啤”, the left part “口” serves as ( ).
选项:
A:neither semantic nor phonetic component
B:the semantic component
C:both semantic and phonetic component
D:the phonetic component
答案: 【the semantic component】
2、单选题:
“Mesopotamian area”的汉语意思为:( )。
选项:
A:古埃及地区
B:古罗马地区
C:美索不达米亚地区
D:巴比伦地区
答案: 【美索不达米亚地区】
3、单选题:
Which one is the earliest beer brewery in China?( )
选项:
A:Yangjing Beer
B:Snow Beer
C:Tsingtao Beer
D:Harbin Beer
答案: 【Harbin Beer】
4、多选题:
Which of the following were the previous translations of “beer” in Chinese? ( )
选项:
A:皮酒
B:卑酒
C:比耳
D:必耳酒
答案: 【皮酒;
卑酒;
比耳;
必耳酒】
5、多选题:
What were mentioned in brewing beer in The Hymn to Ninkasi? ( )
选项:
A:honey
B:date
C:salt
D:sugar
答案: 【honey;
date】
6、多选题:
Based on speculation, what feelings might ancient Sumerians have experienced after drinking beer?( )
选项:
A:a sense of being light-headed
B:pleasure
C:calmness
D:excitement
答案: 【a sense of being light-headed;
pleasure;
excitement】
7、多选题:
In Hymn to Ninkasi, What ingredients was mentioned in brewing beer?( )
选项:
A:Bappir(一种啤酒面包)
B:date
C:sugar
D:honey
答案: 【Bappir(一种啤酒面包);
date;
honey】
8、判断题:
The word “domesticate” is a transitive verb(及物动词),and means“驯化、改良”。( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
9、判断题:
The Hymn to Ninkasi was a sacred song used by people at that time to praise the beer goddess Ninkasi.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
10、判断题:
In the early beer of China, wild fruits (such as dates and plums) or honey were often added to enhance the flavor. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
第二章 单元测试
1、单选题:
What are the core ingredients of beer?( )
选项:
A:Barley, water, sugar, yeast
B:Grain, yeast, fruit, water
C:Malt, yeast, hops, water
D:Wheat, hops, enzymes, water
答案: 【Malt, yeast, hops, water】
2、单选题:
What was the original meaning of Ale? ( )
选项:
A:Grain malt wine
B:Barrel - aged beer
C:Hop - flavored beer
D:Fruit wine
答案: 【Grain malt wine】
3、单选题:
宋代《开宝本草》记载的"陀得花"指什么植物?( )
选项:
A:啤酒花
B:蓍草
C:郁金香草
D:格鲁特草药
答案: 【啤酒花】
4、多选题:
When choosing a water source for a brewery, what factors should be considered? ( )
选项:
A:Water quality
B:The cost of water treatment
C:Whether it is convenient to transport
D:Water quantity and supply stability
答案: 【Water quality;
Water quantity and supply stability】
5、多选题:
Where can yeast be found in nature? ( )
选项:
A:In orchard soil
B:On the surface of fruits
C:In the air
D:In human guts
答案: 【In orchard soil;
On the surface of fruits;
In the air;
In human guts】
6、多选题:
特种麦芽(specialty malt)的类别包括( )。
选项:
A:基础麦芽(base malt)
B:着色麦芽(color malt)
C:烘焙麦芽(roasted malt)
D:双重烘焙麦芽(double-roasted malt)
答案: 【着色麦芽(color malt);
烘焙麦芽(roasted malt);
双重烘焙麦芽(double-roasted malt)】
7、多选题:
Which hops belong to the classic "3C" hops of the New World? ( )
选项:
A:Centennial
B:Citra
C:Columbus
D:Cascade
答案: 【Centennial;
Columbus;
Cascade】
8、判断题:
“Saccharification”指将简单糖转化为淀粉的过程。( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
9、判断题:
Yeast was known as a living microbe when Leeuwenhoek first observed it in 1680.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】
10、判断题:
工业革命时期滚筒烘干机的应用,奠定了现代淡色艾尔啤酒的风味基础。( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
