2025知到答案 Diagnosis and treatment of common critical conditions and emergencies in cardiology(浙江大学) 最新智慧树满分章节测试答案
第一章 单元测试
1、单选题:
Which condition is not acute coronary syndrome?( )。
选项:
A:pulmonary embolism
B:ST-segment elevation myocardial infarction
C:non–ST-segment elevation myocardial infarction
D:unstable angina
答案: 【pulmonary embolism】
2、单选题:
Which physical finding is not correspond to acute coronary syndrome?( )。
选项:
A:diaphoresis
B:signs of left heart failure
C:hypertension
D:Babinski sign positive
答案: 【Babinski sign positive】
3、单选题:
Which potential complication is not correspond to acute coronary syndrome?( )。
选项:
A:rupture of the papillary muscle
B:left ventricular free wall, and ventricular septum
C:stroke
D:pulmonary edema
答案: 【stroke】
4、单选题:
Which of the following is accurate about the etiology of ACS?( )。
选项:
A:most cases of ACS occur from a previously severe lesion
B:most cases of ACS occur from disruption of a previously nonsevere lesion
C:most cases of ACS occur from a gradually worsening severe lesion
D:most cases of ACS occur from a previously stable plague
答案: 【most cases of ACS occur from disruption of a previously nonsevere lesion】
5、单选题:
Which of the following is accurate about the time limit of door to balloon time for patient with STEMI?( )。
选项:
A:within 2 hours
B:within 24 hours
C:within 90 minitues
D:depends on the risk stratification of patients
答案: 【within 90 minitues】
第二章 单元测试
1、单选题:
Which of the following is accurate about atrial fibrillation?( )。
选项:
A:atrial fibrillation has no association with other cardiovascular diseases
B:atrial fibrillation is characterized by an regular and often rapid heartbeat
C:the exact mechanisms by which cardiovascular risk factors predispose to AF are fully understood
D:catecholamine excess, hemodynamic stress, atrial ischemia, atrial inflammation, metabolic stress, and neurohumoral cascade activation are all purported to promote AF
答案: 【catecholamine excess, hemodynamic stress, atrial ischemia, atrial inflammation, metabolic stress, and neurohumoral cascade activation are all purported to promote AF】
2、单选题:
Which of the following is not accurate about the classification of atrial fibrillation?( )。
选项:
A:persistent AF: episodes of AF that last more than 7 days and may require either pharmacologic or electrical intervention to terminate
B:permanent AF: when both patient and clinician have decided to abort any further restoration strategies after shared clinical decision making
C:paroxysmal AF: episodes of AF that terminate spontaneously within 7 days
D:long-standing persistent AF: AF that has persisted for more than 1 month
答案: 【long-standing persistent AF: AF that has persisted for more than 1 month】
3、单选题:
Which of the following is not accurate about the consideration to use a rhythm-control or a rate-control strategy for atrial fibrillation?( )。
选项:
A:likelihood of maintaining sinus rhythm after successful cardioversion
B:presence of comorbidities
C:candidacy for AF ablation
D:risk of stroke
答案: 【risk of stroke】
4、单选题:
Which of the following is not accurate about the treatment for antithrombotic protection in patients with ACS and concomitant AF?( )。
选项:
A:most experts agree that aspirin therapy is beneficial for patients with AF who are at low risk for thrombotic events
B:An antithrombotic regimen comprising a P2Y12 inhibitor and a factor Xa inhibitor without aspirin has been shown to reduce bleeding risk in patients with AF and ACS
C:long-term oral anticoagulant therapy is recommended for patients with AF and a CHA2DS2-VASc score of at least 2 in men and at least 3 in women
D:long-term oral anticoagulant therapy should be considered in patients with AF and a CHA2DS2-VASc score of 1 in men and 2 in women
答案: 【most experts agree that aspirin therapy is beneficial for patients with AF who are at low risk for thrombotic events】
5、单选题:
Which of the following is not accurate about the 2023 ACC/AHA/ACCP/HRS Guideline for AF?( )。
选项:
A:the guideline upgrades its recommendation of left atrial appendage occlusion devices to a higher Class 2a level based on additional data on safety and efficacy
B:catheter ablation of AF receives a Class 1 indication as first-line therapy in appropriately selected patients with heart failure with reduced ejection fraction
C:it offers a Class 1 indication for antiarrhythmic drug therapy
D:antiarrhythmic drugs are reasonable for long-term maintenance of sinus rhythm for patients with AF who are not candidates for catheter ablation, who decline it, or who prefer it
答案: 【it offers a Class 1 indication for antiarrhythmic drug therapy】
