第一章 单元测试

1、单选题:
According to the research of Chinese medical historians, when did botanical drugs start from? ( )
选项:
A:edible of getting animal food, and the rise of the fishing and hunting economy
B:finding plant food to satisfy hunger
C:the advent of the era of mining and smelting
答案: 【finding plant food to satisfy hunger

2、单选题:
The main material for moxibustion therapy in TCM is ( )
选项:
A:moxa
B:garlic
C:ginger
答案: 【moxa

3、多选题:
Please select options which correctly describes Huangdi Neijing (the Yellow Emperor's Inner Canon). ( )
选项:
A:Humans were closely related to natural environment and they were also inseparable
B:Human life was viewed as a whole, all the zang-fu organs are inseparable
C:Attached great importance to the concept of holism
D:Both spiritual and social factors had impact on human body and diseases, thus forming the medical pattern of living beings-mentality-society, which valued systematology and holism.
答案: 【Humans were closely related to natural environment and they were also inseparable;
Human life was viewed as a whole, all the zang-fu organs are inseparable;
Attached great importance to the concept of holism;
Both spiritual and social factors had impact on human body and diseases, thus forming the medical pattern of living beings-mentality-society, which valued systematology and holism.

4、判断题:
Herbal decoction is one of the major features of traditional Chinese medicine. The creation of decoction was a milestone for the appearance of TCM pharmacy, and a significant summary of pharmacy experience in Shang Dynasty. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【

5、判断题:
Because of region and culture, etc. there would be different paths and methods at the very first in understanding why various diseases occur and how to treat them, but after developing to a certain extent, the blending and interworking of different paths is an inevitable trend, and traditional Chinese medicine is one of world medicine. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

第二章 单元测试

1、单选题:
According to the explanation of the phrase of visceral manifestation or zang xiang in some Chinese medical classics, "藏zang" in TCM refers to( )
选项:
A:the anatomical location of internal organs in the human body
B:exterior manifestations of physiological functions and pathological changes of internal organs.
C:interior organs which are stored inside the body
答案: 【interior organs which are stored inside the body

2、单选题:
According to the explanation of the phrase of visceral manifestation or zang xiang in some Chinese medical classics, "象xiang" in TCM refers to( )
选项:
A:the anatomical location of internal organs in the human body
B:interior organs which are stored inside the body
C:exterior manifestations of physiological functions and pathological changes of internal organs.
答案: 【exterior manifestations of physiological functions and pathological changes of internal organs.

3、单选题:
About five elements, which one is right?( )
选项:
A:The five elements refer to wood, fire, earth, metal and water, as well as their motion and changes in the natural world.
B:The five elements refer to metal, water, wind, earth and fire, as well as their motion and changes in the natural world.
C:The five elements refer to wood, water, wind, earth and fire, as well as their motion and changes in the natural world.
D:The five elements refer to wind, fire, earth, metal and water, as well as their motion and changes in the natural world.
答案: 【The five elements refer to wood, water, wind, earth and fire, as well as their motion and changes in the natural world.

4、多选题:
About yin-yang, which are right?( )
选项:
A:Yin and yang oppose each other.
B:Yin and yang wane and wax between each other.
C:Under given conditions, either yin or yang may transform into its counterpart.
答案: 【Yin and yang oppose each other.;
Yin and yang wane and wax between each other.;
Under given conditions, either yin or yang may transform into its counterpart.

5、多选题:
In the course of their everyday life and work, the ancient Chinese people came to understand that all aspects of the natural world could be seen as having a dual and opposite aspect, such as _____etc... thus, the terms of yin and yang are used to express these dual and opposite qualities. ( )
选项:
A:movement and stillness
B:upward and downward directions
C:brightness and dimness
D:heat and cold
答案: 【movement and stillness;
upward and downward directions;
brightness and dimness;
heat and cold

6、多选题:
The theory of yin-yang permeates through all aspects of the theoretical system of TCM. It serves to explain( )
选项:
A:guide clinical diagnosis and treatment.
B:generalize the property, flavor and action of medicinal herbs so as to provide a theoretical basis for the clinical application of the herbs.
C:the organic structure.
D:physiological function and pathological changes of the human body.
答案: 【guide clinical diagnosis and treatment.;
generalize the property, flavor and action of medicinal herbs so as to provide a theoretical basis for the clinical application of the herbs.;
the organic structure.;
physiological function and pathological changes of the human body.

7、多选题:
About the meridian system in TCM, which are right? ( )
选项:
A:The meridian system serves as the pathway for the transportation of Qi and blood throughout the body. These channels connect the viscera to the limbs and joints, as well as to the upper and lower parts of the body and its inner and outer. Its theory focuses on the study of the physiological functions and pathological changes of human body as a whole.
B:The knowledge of human anatomy has played an important role in the development of the theory of meridian system.
C:Meridian system is the most important part of TCM, it can not only reflect the physiological and pathological changes of human body, but also be used to diagnose various diseases and provide guidance for clinical practice.
D:Meridian system serves as the foundation for acupuncture, moxibustion, tuina and qigong.
答案: 【The meridian system serves as the pathway for the transportation of Qi and blood throughout the body. These channels connect the viscera to the limbs and joints, as well as to the upper and lower parts of the body and its inner and outer. Its theory focuses on the study of the physiological functions and pathological changes of human body as a whole.;
The knowledge of human anatomy has played an important role in the development of the theory of meridian system.;
Meridian system is the most important part of TCM, it can not only reflect the physiological and pathological changes of human body, but also be used to diagnose various diseases and provide guidance for clinical practice.;
Meridian system serves as the foundation for acupuncture, moxibustion, tuina and qigong.

8、多选题:
About the holistic concept in TCM, which are right? ( )
选项:
A:The human body is an organic whole both in physiology and pathology.
B:Chinese medicine believes that the human being is an integral part of nature and that they interact with each other.
C:The holistic concept is an idea with unity and completeness.
D:In medicine, the concept of holism considers the patient's physical, mental and social conditions.
答案: 【The human body is an organic whole both in physiology and pathology.;
Chinese medicine believes that the human being is an integral part of nature and that they interact with each other.;
The holistic concept is an idea with unity and completeness.;
In medicine, the concept of holism considers the patient's physical, mental and social conditions.

9、判断题:
The theory of the five elements holds that all phenomena in the universe correspond in nature either to wood, fire, earth, metal or water, and that these elements are in a state of constant motion and change. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【