第一章 单元测试

1、单选题:
What kind of device does the MCS-51 microcontroller belong to? ( )
选项:
A:32-bit device
B:16-bit device
C:4-bit device
D:8-bit device
答案: 【8-bit device】

2、单选题:
The operation of taking a number from memory into the CPU is called ( ).
选项:
A:EXECUTE
B:READ
C:FIND
D:WRITE
答案: 【READ】

3、单选题:
The 8951 microcontroller contains ( )
选项:
A:EPROM
B:No memory
C:EEPROM
D:ROM
答案: 【EEPROM】

4、单选题:
What is the highest address in a memory system with 16 data lines? ( )
选项:
A:65535
B:65534
C:63357
D:65536
答案: 【65535】

5、多选题:
What are the basic actions that a microprocessor can carry out?
选项:
A:Puttinga number into memory (WRITE)
B:Logical operations (bit manipulation)
C:Makingdecisions about the program route (jumps and subroutine calls)
D:Takinga number from memory (READ)
E:Arithmetic operations
答案: 【Puttinga number into memory (WRITE);
Logical operations (bit manipulation);
Makingdecisions about the program route (jumps and subroutine calls);
Takinga number from memory (READ);
Arithmetic operations
】

第二章 单元测试

1、判断题:
In internal RAM, only one of the four register banks is in used at any time when the program is running. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】

2、单选题:
When using an external crystal for the 8051 clock, what values of capacitors should be connected to it? ( )
选项:
A:30 pF
B:30 nF
C:300 F
D:3 pF
答案: 【30 pF】

3、单选题:
On the 8051 what is the storage size (in bits) of accumulator A? ( )
选项:
A:12 bit
B:16 bit
C:32 bit
D:8 bit
答案: 【8 bit】

4、单选题:
Which port has alternate function pins? ( )
选项:
A:Port 1
B:Port 2
C:Port 0
D:Port 3
答案: 【Port 3】

5、单选题:
Which type of memory organizationis used by the MCS-51 microcontrollers?
选项:
A:Harvard
B:Von Neumann
C:London
D:Shandong
答案: 【Harvard】

本门课程剩余章节答案为付费内容

支付后可长期查看

有疑问请添加客服QQ:2025479448反馈

购买期末请+QQ:2025479448

如遇卡顿看不了请换个浏览器即可打开

请看清楚了再购买哦,电子资源购买后不支持退款哦

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注