第一章 单元测试

1、多选题:
We should learn how to use the movable articulators such as _______________ all of which are very active in the active in the articulation of speech sounds.
选项:
A:the tongue
B:the vocal cords
C:the lips
D:the soft palate
答案: 【the tongue;
the vocal cords;
the lips;
the soft palate
】

2、多选题:
A language consists of three important elements, namely _________________ .
选项:
A:listening
B:grammar
C:vocabulary
D:pronunciation
答案: 【grammar;
vocabulary;
pronunciation
】

3、多选题:
The field of phonetics is traditionally divided into three subdisciplines: ____________________ phonetics.
选项:
A:acoustic
B:articulatory
C:phonology
D:auditory
答案: 【acoustic;
articulatory;
auditory
】

4、多选题:
The vocal tract is formed by ________________ .
选项:
A:pharynx
B:mouth
C:nose
D:larynx
答案: 【pharynx;
mouth;
nose
】

5、判断题:
Because British people tend to pronounce post-vocalic r sound, RP is rhotic.
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】

6、判断题:
If phonetics deals with the physical reality of speech sounds, then phonology, on the other hand, is primarily concerned with how we interpret and systematize sounds.
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】

7、判断题:
The back rounded /ɔ/ is heard in British English in word such as not. In GA, this vowel sound is replaced with /a:/ .
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】

8、判断题:
GA speakers use a great deal of weak forms to pronounce the unstressed syllables, while RP speakers tend to pronounce both stressed and unstressed syllables very clearly.
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】

9、判断题:
When we pronounce vowels and voiced consonants the vocal cords are kept apart and do not vibrate.
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】

10、判断题:
Suprasegment features are features of speech which generally apply to groups of segments, or phonemes.
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】

第二章 单元测试

1、判断题:
All consonants are voiced, while vowels can be voiced or voiceless.
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】

2、判断题:
Schwa is a reduced vowel in stressed syllables, especially if syllabic consonants are not used.
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】

3、判断题:
In terms of syllable structure, vowels form the nucleus of the syllable. The consonants, on the other hand, occupy the onset or coda position.
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】

4、判断题:
When a diphthong is pronounced, the first vowel sound is shorter, lower and weaker than the second one.
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】

5、判断题:
There are five vowels in the alphabets, which represent all vowel sounds in English language.
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】

6、判断题:
All the speech sounds in the language can be classified into 4 groups: vowels, monophthongs, diphthongs and consonants.
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】

7、单选题:
According to the distinctive feature theory, /ɔ/ and /a:/ differ from each other by __________ .
选项:
A:tongue height
B:tongue position
C:lip posture
D:length
答案: 【lip posture】

8、单选题:
The distinction between primary and secondary cardinal vowels is based on the _______ position.
选项:
A:soft palate
B:tongue
C:lips
D:vocal cords
答案: 【lips】

9、多选题:
Closing diphthongs end with a glide toward _______ or _______ .
选项:
A:/ɔ/
B:/u/
C:/i/
D:/ə/
答案: 【/u/;
/i/
】

10、多选题:
The description of vowels relates to ________________ .
选项:
A:length
B:lip posture
C:tongue position
D:tongue height
答案: 【length;
lip posture;
tongue position;
tongue height
】

本门课程剩余章节答案为付费内容

支付后可长期查看

有疑问请添加客服QQ:2025479448反馈

购买期末请+QQ:2025479448

如遇卡顿看不了请换个浏览器即可打开

请看清楚了再购买哦,电子资源购买后不支持退款哦

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注