第一章 单元测试

1、单选题:
1. Which of the following is the full name of UK?
选项:
A:The Union of England, Scotland and Wales 

B:The United Kingdom and Great Britain 

C:The United Kingdom and Northern Ireland

D:The United Kingdom and Ireland

答案: 【The United Kingdom and Northern Ireland

】

2、单选题:

 What is the present National Anthem of UK?

选项:
A:

God Save the Queen

B:God Save the King
C:God Save the people
D:God Save the Queen and King
答案: 【

God Save the Queen

】

3、单选题:
What is the national capital of the United Kingdom? 

选项:
A:Belfast
B:Cardiff
C:Edinburgh
D:London
答案: 【London】

4、单选题:
Which is the second largest country in UK?

选项:
A:England
B:Scotland
C:Wales
D:Northern Ireland
答案: 【Scotland】

5、单选题:
______ is the best-known quality of the British.

选项:
A:Conservativeness
B:Exclusiveness
C:Politeness  
D:Sense of Humor
答案: 【Exclusiveness】

6、单选题:
Which of the following is not the main reasons for the current population growth in UK.

选项:
A:The decrease in deaths and increase in births.
B:The increase in net international migration to the UK.
C:The increase in life expectancy.
D:The special geographical location of Britain.
答案: 【The special geographical location of Britain.】

7、判断题:
England, like the term United Kingdom, can be used as a short form to refer to the states. 

选项:
A:对
B:错
答案: 【错】

8、判断题:
The flag of the United Kingdom is a combination of other flags.   

选项:
A:对
B:错
答案: 【对】

9、判断题:
The UK has the third largest population in Europe (after Russia and Germany).  

选项:
A:对
B:错
答案: 【对】

10、判断题:
As the nickname of the British people, John Bull is a national personification of Great Britain in general and England in particular.

选项:
A:对
B:错
答案: 【对】

第二章 单元测试

1、单选题:
The first known settlers on the Britain Isles were_____. 

选项:
A:the Anglo-Saxons
B:the Beaker Folk
C:the Celts
D:the Iberians
答案: 【the Iberians】

2、单选题:
The first Roman invasion of Britain was led by the famous Roman general______. 

选项:
A:Alfred
B:Caesar  
C:Edward  
D:Henry
答案: 【Caesar  】

3、单选题:
King ______ ruled England between 1042 and 1066.

选项:
A:

Edward   

B:William   
C:Harold   
D:Charlie I
答案: 【

Edward   

】

4、单选题:
The decline of the feudalism occurred due to the following reasons except______.   

选项:
A:the Hundred Years’ War
B:the Black Death
C:the Wars of the Roses
D:the Bourgeois Revolution
答案: 【the Bourgeois Revolution】

5、单选题:
During the Industrial Revolution, the Spinning Jenny was produced by___.

选项:
A:James Watt  
B:James Hargreaves
C:George Stephenson 
D:Edmund Cartwright
答案: 【James Hargreaves】

6、单选题:
In 1979, the Conservative Party won the general election and_____became the first woman prime minister in Britain.

选项:
A:Elizabeth II 
B:Winston Churchill 
C:Neville Chamberlain
D:Margaret Thatcher
答案: 【Margaret Thatcher】

7、判断题:
The biggest relic that gave evidence of the Celts’ existence was Stonehenge.
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】

8、判断题:

Romans withdrew from the north of Britain in the second century and built two great walls, Hadrians Wall and Antonine Wall.

选项:
A:对
B:错
答案: 【对】

9、判断题:
The British Empire began with the founding of Newfoundland in 1583 and fell after the end of the Second World War.

选项:
A:对
B:错
答案: 【对】

10、判断题:
During the 2nd World War (1939-1945), many cities in Britain, including London, suffered a great deal from the bombing of French planes.  

选项:
A:对
B:错
答案: 【错】

本门课程剩余章节答案为付费内容

支付后可长期查看

有疑问请添加客服QQ:2025479448反馈

购买期末请+QQ:2025479448

如遇卡顿看不了请换个浏览器即可打开

请看清楚了再购买哦,电子资源购买后不支持退款哦

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注